Uitslag Speedo 17 april in Boxtel

24 persoonlijke records, dat is het resultaat van de laatste Speedo-wedstrijd van dit seizoen. Na een middagje zweten (voor publiek, officials en coaches) kon de geweldige eindscore opgemaakt worden. De tien zwemmers hebben allemaal minstens twee persoonlijke records gezwommen. Topscoorder was Bas Bozelie, met maar liefst vier pr's (uit twee starts).

De middag begon met de 50 vrij van Wessel Verhoeven. Hij verbeterde zijn pr met een volle seconde, maar dat bleek helaas de vierde plaats waard. Daarna zwommen Pim de Crom en Bas Bozelie de 100 wissel. Pim verbeterde zijn pr met 5,5 seconde en veroverde daarmee de bronzen medaille. Bas kende een uitstekend debuut, met goede keerpunten en vooral zijn erg mooie ligging op de rugslag valt op bij hem (misschien het gevolg van drie synchroonzwemsters in het gezin?). Bas tikte als negende aan.

Vervolgens was het de beurt aan de junioren. De meiden begonnen met de 200 meter wisselslag. Anouk van Os  maakte ze een foutje bij het rugcrawlkeerpunt, maar blijkbaar hadden de officials ook last van de warmte, want ze hadden het niet gezien. Een mazzeltje dus voor Anouk. Uiteindelijk tikte ze als tiende aan en verbeterde ze haar persoonlijke record met een seconde. Isa vd Ven werd vijfde en verbeterde haar toptijd met vijftien seconden.

De jongens begonnen met de 200 vrij. Luc en Tom vd Loo maakten, net als Bas, hun debuut in de Speedo-ploeg, maar deden dat met verve. Luc ging erg snel van start, maar kwam er na 75 meter achter dat 200 meter toch best een eind is. Hij nam wat gas terug en dat bleek een goede zet, want uiteindelijk verbeterde hij zijn pr met ruim elf seconden. Broer Tom zwom ook een mooie race en was na 200 meter 22 seconden sneller dan twee maanden geleden. Een geweldige progressie dus! Luc werd negende en Tom twaalfde. In de serie daarna kwamen de andere drie zwemmers aan de start: Jeroen van Dinther, Delane Lathouwers en Martijn Eickmans. Delane ging zoals verwacht hard van start, maar Jeroen liet zich daardoor niet gek maken en zwom zijn eigen race. Na zes banen zwom hij Delane voorbij, maar die liet dat niet op zich zitten en knokte voor wat hij waard was. Daardoor zwom Jeroen twee en Delane drie tellen sneller dan ooit. Jeroen werd zesde en Delane zevende. Martijn zwom in de luwte ook een geweldige race, met een verbeterde van zijn pr op de 100 vrij met twee seconden. Na 200 meter was hij zeven seconden sneller dan ooit en werd achtste.

Na een korte jurywissel stond voor Wessel de 200 wissel op het programma. Twee maanden geleden zwom hij deze afstand voor het eerst en hij was nu maar liefst 25 seconden sneller dan toen. Een geweldige verbetering dus, waarmee hij de vijfde plaats behaalde.

Toen kwam de langste afstand van de middag, de 400 meter vrije slag. Een heel eind, zeker voor Pim en Bas die pas elf jaar oud zijn! Beiden durfden het aan, complimenten daarvoor alleen al! Pim ging als een speer en via een verbetering van zijn pr op de 200 meter (met negen seconden) eindigde hij met 6.27 ruim binnen de zeven minuten, wat hij van plan was. Bas had als streeftijd de tien minuten, maar bleef daar maar liefst twee minuten onder. Na 100 meter was hij al twee seconden sneller dan ooit en ging daarna stug door. Daardoor verbeterde hij zijn pr op de 200 vrij met negentien tellen. Daarna schakelde hij even over op de schoolslag (je mag alle slagen bij de vrije slag, en wisselen mag ook) om vervolgens verder te gaan met borstcrawl. Een super prestatie van beide jongens.

Anouk en Isa zwommen daarna de 200 vrij. Beide meiden zwommen 3,5 seconde sneller dan ooit. Isa werd daarmee negende en Anouk dertiende. 

Tot slot de 200 wissel voor jongens. De vraag was: houden ook zij het vol om een 100%-score wat betreft persoonlijke records te houden. Het antwoord daarop is een volmondig ja. Luc zwom deze afstand voor het eerst, maar dat was niet aan hem te zien. Hij ging als een speer en bracht een mooie eindtijd op de klokken. Tom zwom de 200 wissel wel al eerder, maar hij verpulverde zijn één jaar oude pr met maar liefst 26 seconden. Martijn was twee seconden sneller dan in januari dit jaar en Jeroen verbeterde zijn pr met bijna een seconde. Delane is gediskwalificeerd (hij draaide bij het keerpunt van rug naar school op zijn buik, en je moet op je rug aantikken) maar zwom 22 seconden sneller dan ooit. Jeroen werd zesde, gevolgd door Martijn en Luc op de plaatsen zeven en acht. Tom eindigde als tiende.

Uitslag

Uitslag Neptunus '58


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'